Hawai pizza

Homemade tortillas


Som lovet, så kommer opskriften her på hjemmelavet tortillas.

– OG DE SMAGER HAMRENDE GODT og er MEGA hyggelige at lave.
Vi har faktisk talt om, at når vores lille pige engang bliver så stor, at hun skal holde en børnefødselsdag hjemme, så vil det være en rigtig sjov idé at lave sammen med børnene.
Ligesom det også vil være super hyggeligt gæstemad.

Her kommer opskriften. Den er med pankopaneret og friteret kylling, salsasalat, cremefraiche og verdens bedste chilisovs.

Den chilisovs fortjener lidt omtale.
Den kom med vores månedlige gastrobox, som iøvrigt også skal have den største anbefaling. Men den fantastiske chilisovs, kommer fra et lille sted i Mørkøv, som hedder Plantemageren – tjek det lige ud.
Flasken ser sådan her ud: (Lånt billede, for vi har allerede spist den vi havde). 🙂

Den er økologisk og det er den milde af slagens. Den fåes også stærkere.
PRØV DEN!
– og nå ja, så den genial til tortillas.

INGREDIENSER:

Tortillas:

14 små

4 dl. Masa harina mel
3 dl. vand
1 tsk. salt

Kylling:

2 kyllingbryst
2 æg
Panko
Mel
Salt og peber

Salsasalat:

1 avokado
1 stor tomat
1/3 agurk
Frisk chili efter behov
Lime salt
1/2 stødt spidskommen
Salt og peber

Cremefraiche (minimum 18%, gerne 38 %)

Chilisovs

SÅDAN GØR DU:

Bland mel og salt sammen og kom alt vandet i.
Det er noget underligt noget at arbejde med, men bland/ælt det sammen til en samlet masse.
Lad dejen hvile under film, i 15-30 min.

Imens kan du klargøre det andet.

Panér kyllingen, ved først at vende det i mel, dernæst pisket æg og til sidst panko. Husk at komme salt og peber i alle “lag”.

Skær avokado, tomat, agurk i små tern på max en cm. Hak chilien helt fint og smag til med limesaft, stødt spidskommen, olivenolie, salt og peber. Kom film over skålen så det ikke bliver brunt.

Lav nu 14 kugler af tortillasdejen, på størrelse med en bordtennisbold. Pres dem i din tortillaspresser. OBS! husk bagepapir både over og under når du presser dem, ellers vil de ikke slippe.

Steg dem på en pande ved forholdvis høj varme til bliver små-gyldne og pak dem straks ind i et klæde/hviskestykke, så de ikke bliver tørre.

Når du har bagt dem alle, kan du med fordel lige lune dem i mikroovnen, stadig pakket ind i klædet.

Friter kyllingen i frituren.


Skær derefter kyllingen ud og server det hele; Tortillas, kylling, salsasalat, cremefraiche og chilisovs.

Så er der byg-selv mad ved bordet.

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hawai pizza