Salt & peber

Hawai pizza

Hvem er ikke nede med pizza???

Og ja der er delte meninger om, om der skal må være ananas på en pizza eller ej?

– Men jeg eeeelsker det og derfor lidt inspiration herfra til jer 🙂

Pizzadejen er den nemmeste og er den samme jeg bruge til alle pizzaer, den kommer her:

INGREDIENSER:

(Til 4 mindre pizzaer)

I alt: 1,5 time

Hævning: 1 time 
Kogetid: ca. 30 min.
Bagning: 5 min.

Pizzadej:

20 g. gær
2 1/2 dl. vand
3 spsk. olivenolie
1 god tsk. salt
200 g. Tipo 00 mel
200 g. hvedemel

Fyld:

Tomatsovs (Gerne hjemmelavet, det er nu bedst)
Mozzarella
Kogt skinke
Frisk ananas (eller på dåse)

Sådan gør du:

Pizzadej:

Pizzadejen:

I en skål opløser du gæren i det lunkne vand.

Kom olivenolie og salt i.

Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring.

Dejen skal æltes længe og godt. Derfor anbefaler jeg, at du bruger en røremaskine og lader den køre i 10 min.

Tag dejen op og rengør skålen. Smør skålen med  olie og kom dejen tilbage i skålen.

Tag lidt olie på hånden og smør dejen, så den er smurt ind i olie.

Lad dejen hæve i en time på køkkenbordet.

 

Imellemtiden kan du klargøre tomatsovsen, vride den friske mozzarella og skære ananassen ud i helt tynde skiver.mo

 

(Opskriften går ud fra, at du har en pizzasten og en pizzaspade).

Tænd ovnen på pizzafuktion, dvs. undervarme og varmluft, på max. Hos os er det 250 grader.

Kom pizzastenen ind mens ovnen er kold og lad den varme op i mindst 30 minutter, så den bliver god varm,

Del dejen i fire portioner. Og rul den så tyndt ud, som muligt.

Læg dem på bagepapir, inden du begynder på fyldet. Ellers kan de blive for tunge og uhandy at få i ovnen.

Kom fyldet på og bag pizzaen i den brændvarme ovn i 5 min.

Drys med lidt salt.

Servere pizzaen straks 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salt & peber