Foccacia

Syltede rødbeder


Efteråret nærmer sig og det er tid til de lunere retter og indedøres-projekter.

Det tager faktisk ikke ret lang tid, at sylte rødbeder og så er lidt hyggeligt at bruge som f.eks. værtindegaver eller lign.

Du kan variere det med forskellige smag.
Se med her:

DU SKAL BRUGE:

Basisopskrift:

1 kg. rødbeder
4 dl. alm. lager eddike
4 dl. æbleeddike
400 g. sukker
2 tsk. salt

Du kan tilsætte f.eks.:

Laurbærblade
Peberkorn
Kanel
Stjerneanis
Kardemomme

Eller andre krydderier, som du holder af.

(OBS! inden du går igang, så er det en god idé at finde nogen handsker frem 😉 Ellers får du virkelig pink hænder).

SÅDAN GØR DU:

Skrub rødbederne rene under vand og kog dem i ca. 45 min. i vand, tilsat de to tsk. salt.

Hæld vandet fra og kom straks kold vand over. Bliv ved med at hæld kold vand over eller læg dem i kold vandbad, så de bliver helt kolde. Det er det kolde vand, som gør, at rødbederne får et “chok” og bliver bløde.

Gnub skrallen af og skær dem i den tykkelse, som du kan lide. Man kan evt. også lave tern.

Imens blander du alle ingredienserne til lagen sammen i en gryde og lader det let koge, til sukkeret et smeltet.

Skold sylte glas, kød rødbederne i og hæld lagen over, så det dækker.
Luk glasene med det samme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foccacia