Cremet pastasalat

Kyllingeburger

Burger, burger, burger…. Hele året rundt 🙂

Her får du opskriften på en lidt anderledes burger, nemlig med en en bøf af hakket kyllingekød.

Hvis du er mere til et almindelig fast kyllingstykke, kan du istedet panere et kyllingebryst.

INGREDIENSER:

Til 4 burger
Kyllingbøf:

400 gram kylling (Bryst eller udbenet lårkød)
1 almindeligt løg
1 fed hvidløg
1 æg
1/2 dl mælk
1/2 mel
Salt og peber

Panering:

2 æg
Mel
Panko

Chilimayo:

2 dl. Hellmanns mayonaise eller hjemmelavet
2 spsk. chilisovs
Lidt tørret chili
Salt og peber

Tilbehør:

Burgerboller
Salat
Tomat
Bacon
Ketchup

SÅDAN GØR DU:

Start med kyllingbøffen. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til en samlet fars.
Form fire bøffer, læg dem på en tallerken, gerne med mad-/bagepapir under og stil dem på frost, så de kan sætte sig. Ellers kan de være svære at panere.

(Hvis du vil hellere vil have et stykke fast kylling, skal du blot banke kyllingbrystet, så det får en ensartet højde. Dette behøver du selvfølgelig ikke stille på frost).

I mens kan du forberede det resterende.

Chilimayoen: Dette er altså den nemme løsning vi kører med her.

Bland mayo, chilisovs sammen og smag til med tørret chili, salt og peber. Lad den gerne trække lidt på køl.

Steg bacon sprødt, skyl salaten og skær tomaterne i skiver.

Nu til panering og stegning af kyllingen:

Vend kyllingbøffen først i mel, dernæst et pisket æg og til sidst panko.

Tilbered dem i en forvarmet friture, 180 grader, til de er gyldne og drys med salt.

Varm burgerbollerne og saml tilsidst burgeren.

Velbekommen 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet pastasalat