Basis kogt kylling

Tarteletter – høns i asparges

En rigtig klassiker og ens af Marcs livretter. Den er både lækker om vinteren fordi det er noget rigtig snaskemad, om sommeren med friske asparges og til frokoster.

Du kan lave den fuldstændig fra bunden af en hel kylling – hvilket jeg selvfølgelig altid vil anbefale, da du får mest smag, og kyllingkødet er noget mere spændende end kyllingbryst, men du kan kan altså også godt snyde lidt.

Hvis du “snyder” eller blot vil lave en lille portion , måske det skal gå hurtigt, så køb kyllingeoverlår i stedet for bryst. For det første er kødet bedre og for det andet, er der ben at koge på og det giver altid mere smag.

I denne opskrift bruger jeg bare kyllinge-overlår, men hvis du vil se opskriften på en hel kogt kylling, så finder du den her eller under Få mest ud af detKylling.

INGREDIENSER:

12 tarteletter

Et glas eller en dåse hvide asparges (Jeg bruger altid de hvide asparges der ikke er skåret, synes de er bedst).
10 friske grønne asparges (Kan undlades)
4 kyllingeoverlår
2 hønseboullion-terninger
Ca. 1/2 liter kogevand fra kyllingen
100 g. smør
4 spsk. mel
1/2 dl. fløde
1 1/2 dl. aspargesvand
Salt og peber

Tarteletter

– En dag vil jeg vise jer hvordan man nemt kan lave sine egne tarteletter af butterdejsplader.

SÅDAN GØR DU:

Tag en stor gryde og kom kyllingeoverlårene og de to boullionterninger i. Fyld gryden med vand, så det dækker kyllingen.

Når det koger, skal det have ca. 35 min. Det gør ikke noget hvis det ikke er fuldstændig færdigt. Det får varme igen, når det kommer op i sovsen.

Når kylling er kogt, tager du dem op og bryder skindet, så det kan køle af.

Du skal bruge kogevandet til sovsen, så hæld det igennem en sigte og stil det til side. Gem en liter for en sikkerheds skyld.

Pil kyllingekødet fra benene.

Sovsen:

Tag en mellemstor gryde.

Smelt smørret og tilsæt melet. Rør det godt sammen og lad det få varme i lidt tid imens du rører. Når melet får lov til at blive lidt gyldent, forsvinder noget af melsmagen.

Nu skal du til at bage sovsen op.

Kom en dl. kogevand i ad gangen og pisk hele tiden. Når det tyknes, kommer du en dl. mere i.
Kom kogevand i, til du har en tyk sovs.
Tilsæt aspargesvandet og fløden. Hvis sovsen stadig er meget tyk, kan du komme mere kogevand i.

Smag til med salt og peber. Der må gerne komme godt med peber i – efter min smag 😉 Ca. en tsk. af hver.

Skær asparges ud i ca. 1,5 cm.

Når det er ved at være spisetid, kommer du tarteletterne i ovn og luner dem.

Imens kommer du kyllingkødet og de hvide og grønne asparges op i sovsen og varmer det op. Det må gerne lige ramme kogepunktet, men aldrig bulderkoge. De grønne asparges må gerne have bid.

Til sidst skal du bare komme det i de varme tarteletter og servere dem strakt.

 

Du kan med fordel servere en salat til.

Vi fik en salat med hjertesalat, avokado og rå blomkål.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Basis kogt kylling