Boller i karry

Basis kogt kylling

Vi spiser ret meget kylling herhjemme – fordi man kan lave så ufattelige mange retter af det. Og så er det også let at spise og fordøje, for vores lille datter.

Her får du basisopskriften på kogt kylling til de fleste retter. F.eks; Kylling i karry, hønsesalat, tarteletter mv.

INGREDIENSER:

En god dansk kylling (typisk ca. 1200-1500 g.)
1 løg
1 hvidløg
2-3 gulerødder
3-5 laurbærblade
1 stængel bladselleri
11-15 hele sorte peberkorn
1 tsk salt
Krydderurter, gerne: persille, timian, dild.(Eller hvad du lige har i køleskabet)

SÅDAN GÆR DU:

Tag en stor gryde med låg frem.

Skyl grøntsagerne og skær dem i grove tern. Saml krydderurterne i en lille buket.

Kom kylling, grøntsager, krydderurte-buket, laurbærblade og salt og peber i en stor gryde og fyld om med vand, så det dækker helt.

Kog kyllingen i 45 min.

Fjern skummet løbende, eventuelt med en hulske.

OBS! Du kan evt. Bruge kogevandet til en fond, find opskriften her.

Når kyllingen har kogt, tager du den op. Gerne på et spækbræt med saftrende eller i en dyb tallerken.

Lav hul i skindet, så bliver kyllingen hurtigere koldere og nemmere at pille.

Brug evt. engangshansker.

Du kan bruge kyllingekødet med det samme, eller fryse det ned til senere brug.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry