Stribet karklud i alm. stgm.

Hjemmelavet kyllingeboullion

Det er bare altid lidt mere blæret at køre med egne boullionterninger. Og så meget mere lækkert, fordi man faktisk ved hvad der er i.

Og det er ret nemt. Især hvis du alligevel skal have noget med kylling 🙂

Opskrift på kyllingeboullion:

Ca. 4 timer

INGREDIENCER:

En god dansk kylling
1 løg
1 hvidløg
2-3 gulerødder
3-5 laurbærblade
1 stængel bladselleri
11-15 hele sorte peberkorn
Krydderurter, gerne: persille, timian, dild.

(Eller hvad du lige har i køleskabet)

Isterningposer

SÅDAN GØR DU:

Det er meget enkelt. Skær alle grøntsagerne ud i grove tern. Tag den største gryde du har, kom kylling i sammen med alle grøntsagerne, krydderurterne og peberkornene. Kom vand over, så det dækker kyllingen helt.

Kog kyllingen i ca. 45 min. afhængig af størrelsen. Normalt er de omkring 1300-1500 g. Husk at fjerne skummet løbende, eventuelt med en hulske.

Når kyllingen er færdigkogt, tager du den op af gryden og bruger selvfølgelig den til en masse lækre retter. F.eks. Kylling i karry.

Vandet og grøntsagerne lader du yderligere koge ind i ca. 3 timer. uden låg på gryden. Det kan f.eks. være indtil du skal i seng om aftenen.

Si grøntsager og urterne fra, så du har en klar væske tilbage og kom den på isterningposer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stribet karklud i alm. stgm.