Baby guacamole

Lasagne

“La la la lasagne….”

Jeg har tidligere fortalt om, at kylling i karry har vundet vores madhjerter herhjemme, men her sniger lasagne sig alligevel op på samme podieplads.

Og vi laver den selvfølgelig fra bunden, både kødsovsen og bechamelsovsen. Og vi laver MEGET! så vi har til flere dage og kødsovs til fryseren.

Her får du vores opskrift på lasagne:

Kødsovsen: Så lange som muligt. Minimum 30 min.
Tilberedning i ovnen: ca. 40 min.
I alt ca. 60-90 min.

INGREDIENCER:

4 personer
+ kødsovs til fryseren

Kødsovsen:

1 kg. oksefars
2 dåser flåede tomater eller blendet tomat (ca. 1 liter)
2 løg
2 hvidløg
2-3 gulerødder
1 okseboullionterning
Evt. 1 dl. rødvin
1 dl. vand
Lidt olie til stegning
Timian
Basilikum
Oregano
Røget paprika
Salt og peber

(Hvis du IKKE ønsker at have ekstra kødsovs til fryseren, så brug istedet 500 g. kød, det kan godt række. Og tilpas opskriften på kødsovsen, ved ca. at halvere den)

Bechamelsovsen:

200 g. smør
3 spsk. mel
1/2 liter mælk
1 dl fløde
2 tsk. revet muskatnød
Lidt ost ca. 50 g.
Salt og peber

Lasagneplader (Find opskriften på hjemmelavet lasagneplader her) (Du kan og finde en masse lækkert pasta på Det italienske køkken)
Revet eller frisk mozerellaost

SÅDAN GØR DU:

Start med kødsovsen. Den må gerne stå og simre i maaange timer, hvis du har mulighed for det. Gerne 5-6 timer på svagvarme.
Kom lidt olie på en stor pande og brun kødet af, af ca. 3 omgange. Når du får en fin stegeskorpe på kødet, er det med til at give smag.

Hvis du er ferm i et køkken, kan du imens at kødet bruner, ordne løg, hvidløg og gulerødder.

Vi er så heldige at have en minihakker. Det kan jeg virkelig anbefale. Hvis du ikke har det, kan du rive det på et klassisk rivejern.
Når løg og hvidløg er hakket/revet, kommer du dem og i en stor gryde, sammen med lidt olie. Steg det lidt af. Kom løbende det brunet kød op i gryden sammen med løgene. Kom også de helt fint revet gulerødder i.

Når alt kødet af brunet af og du har det hele i gryden, sammen med løg, hvidløg og gulerødder, kommer du de flåede tomater eller tomatsovsen i.
Vi bruger de der hedder Tomat Pasta fra Rema 1000.

Derefter kommer du en lille 1 dl. vand i og rødvinen, hvis du alligevel har åbnet en flaske 😉 Rødvinen er med til at give en god dybde i kødsovsen.

Dernæst alle krydderierne. Ca. 2 tsk. af hver. Du kan selvfølgelig bruge både friske og tørret krydderier. Smag efter om du synes der skal mere i af noget end andet.

Til sidst kommer du en okseboullionterning i. Nogen vil måske mene det er snyd, men der er altså med til at give en endnu mere intens smag.

Lad kødsovsen simre så lange som muligt, under låg. Hvis du synes den bliver for tynd, kan du tage låget af og lade den fordampe lidt.

 

Inden du skal til at samle lasagnen laver du bechamelsoven.

I en gryde smelter du smørret og kommer melet i. Lad melet og smørret blive en anelse gyldent og tilsæt her efter mælken, lidt af gangen. Det er bare en klassisk opbagt sovs, du skal lave. Når sovsen stadig er god tyk, kommer du fløden i.

Riv frisk muskatnød og smag til med salt og peber.

Kom tilsidst osten i og rør til det er smeltet.

Bechamelsovsen skal være god tyk, men stadig til at arbejde med.

 

Saml nu lagsagnen, med så mange lag som muligt (efter vores mening). Dette gør du ved kun at lave et tyndt lag kødsovs imellem hver lag.
Start med lidt kødsovs i bunden og slut ikke med plader øverst.

(OBS! Du vil have en del kødsovs tilbage, hvis du har brugt et helt kilo. Frys derfor den resterende kødsovs ned i en-to poser).

Kom lagsagnen i en forvarmet ovn og bag den i ca. 40 min. på 200 grader, varmluft.

Når der er gået 30 min. drysser du ost henover. Hvis du allerede kommer osten på fra start, bliver den branket.

Du kan tjekke om lasagnen er færdig, ved at stikke en gaffel i og mærke om pladerne gør modstand.

For at undgå at lasagnen flyder helt ud, når du tager det første stykke, lader du den trække i ca. 10 min. på køkkenbordet, inden servering, så den kan sætte sig.

Mums.. Jeg blev hel sulten af at skrive den opskrift til jer. 

Velbekommen 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby guacamole