Sanserangle

Homemade pasta

Når man er rigtige mad elskere, ligesom vi er herhjemme. Så er det særlig tilfredstillende også at lave sin egen pasta, når man nu har lagt en masse kærlighed i tilbehøret dertil. Og det er virkelig nemt!

OBS! det er klart en fordel, hvis du har en pastamaskine. Men det kan altså også klares ved at rulle dejen hel tynd med en kagerulle og så skære pastaen med en kniv.

Vi har denne pastamaskine fra Bahne og den synes vi er ganske udemærket og til en fornuftig pris.
(Du kan også finde en tilsvarende pastamaskine her og andre gadgets til hjemmelavet pasta).

Forberedelsestid: 15 min. 
Hviletid: minimun 30 min.
Kogetid: ca. 5 min.

INGREDIENSER:

2 portioner

  • 3 x æg
  • 300 g. Tipo 00 mel
  • 1 spks. olivenolie
  • Salt til kogevandet

(1 æg svarer til 100 gram mel. Du kan derfor nemt gange opskriften op, til det antal personer du har brug for).

SÅDAN GØR DU:

På et rent køkkenbord lægger du melet i en lille bunke med en lille fordybning plads til æggene. Du slår æggene ud i melen og ælter mel og æg sammen med hænderne. Tilsæt lidt olivenolie og ælt dejen godt sammen, så den er helt glat. Du kan vælge at bruge en røremaskine eller en anden køkkenmaskine. Det er dog meget let at arbejde med i hænderne, men ælt det gerne sammen i minimum 5 min.

Læg dejen til at hvile på køkkenbordet, minimum i 30 min. Gerne længere tid, hvis du har mulighed for det.

Find pastamaskinen frem og monter på køkkenbordet. Hvis du har mulighed for en hjælpende hånd, så tag imod den. Det er lettere at rulle pastaen lang og tynd, hvis I er to om det. Én til at dreje på pastamaskinens håndtag og en til at holde dejen.

Når dejen har hvilet, deler du dejen i to-tre portioner og begynder herefter at køre den igennem pastamaskinen. Du kan se en video her, om hvordan man gør.

Kør dejen igennem maskinen til du har den ønskede tykkelse. Derefter kan du f.eks. lave den klassiske fettuccine (båndpasta), spaghetti, farfalle (sløjfer), ravioli, lasagneplader osv.

Bring vandet i kog med rigeligt salt (ca. 4 tsk.) og tilbered pastaen til den ønskede konsistens, afhængig af  hvilke type pasta du har lavet.

OBS! Hvis pastaen klistrer, når du koger den, er det fordi:

  • Gryden er for lille
  • Der er for lidt vand i gryden
  • Vandet koger ikke hele vejen igennem tilberedningen

Rør igen, hvis pastaen begynder at klistre eller lægger sig på bunden af gryden.

Buon appetito 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sanserangle